Opvallend: 'GenZ woker dan woke, maar situatie Qatar boeit geen moer'

Opvallend: 'GenZ woker dan woke, maar situatie Qatar boeit geen moer' 

17 mei 2022 - 12:40

Blijkbaar valt dat dus allemaal wel mee, die woke-cultuur onder de jongste volwassenen van tegenwoordig. Binnenkort vindt het WK plaats (en wij zijn er weer bij en dat is primaaaa!) in voetbal- en mensenrechten-bolwerk Qatar. Het oliestaatje, waar de afgelopen jaren slechts ongeveer 6.500 arbeiders zijn gestorven tijdens de bouw. De prinsen aldaar hebben FIFA-baas Infantino zelfs toegefluisterd dat specifiek tijdens de bouw van de stadions maar drie doden zouden zijn gevallen. Totale onzin dus wat The Guardian beweert.

Ook wat betreft andere rechten als vrijheid van meningsuiting en LHBTi'ers kan het weliswaar ietsjes beter, maar hee: football supports change. Desondanks heeft het land vreemd genoeg niet zo'n beste reputatie. Ruim de helft van de Nederlanders staat negatief tegenover Qatar als gastland. Twee derde vindt zelfs dat het WK voetbal niet in Qatar gehouden moet worden. En "een duidelijke meerderheid" van de Nederlanders vindt dat Nederlandse bedrijven geen campagne moeten voeren rondom het WK, blijkt uit onderzoek.

Maar nu komt het: hoe ertegenaan gekeken wordt is sterk afhankelijk van hoe oud iemand is: "Leeftijd speelt een belangrijke rol in hoe Nederlanders aankijken tegen deze situatie. Hoe ouder, hoe negatiever zij zijn tegenover het WK en de sponsoring rondom het event. Opvallend is dat Generatie Z, de door de media bestempelde woke generation, het minste moeite blijkt te hebben met de mensenrechtensituatie en sponsoring rondom het event."

Beetje hypocriet hé? Dus vegan-voedsel, BLM, klimaatvervuilers slopen, #MeToo, allemaal prima en Johan Derksen moet gecanceld worden, maar het WK in Qatar boeit geen moer. Hup Holland hup! Weten we dat ook voor de volgende keer. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml