Update: Supportersclub Oranje ontkent bedonderen fans
Sport

Update: Supportersclub Oranje ontkent bedonderen fans.

Supporters van het Nederlands Elftal hebben jarenlang, zonder het zelf te weten, het luxe leven van de supportersclub-bobo's gefinancierd. In vier jaar tijd stroomde ruim 320.000 euro richting de feestende oprichters van de supportersclub.

Update 15:34 uur:

De Stichting Supportersclub Oranje ontkent tegenover het ANP stellig dat bestuurders van die organisatie zich zouden hebben verrijkt met geld uit de clubkas. Het budget wordt alleen gebruikt voor activiteiten die bedoeld zijn voor de fans en voor zakelijke overeenkomsten met partijen die deze organiseren, aldus de club in een statement.

Oranje-fans moeten voor uitwedstrijden van het Nederlandse sterren-voetbalelftal verplicht lid zijn van de supportersvereniging, dat kost dit jaar ongeveer 30 euro. Volgens Follow the Money staken de bestuursleden van de vereniging regelmatig het geld in eigen zak.

Zo zouden de bestuurders - drie in totaal - zakelijke en privé-activiteiten financieren uit de kas van de supportersclub, tonnen aan euro's werden er gedeclareerd. Daarnaast ontving de penningmeester bijvoorbeeld een vergoeding van tienduizend euro per maand voor zijn werkzaamheden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →