Oranjeleeuwinnen op ramkoers; FINALE!
Sport

Oranjeleeuwinnen op ramkoers; FINALE!.

Versier uw woningen, zet een bos penen op uw kaalwordende knikker, schmink de hele familie rood-wit-blauw en ga los! Onze enige echte Oranjeleeuwinnen hebben gisteren de EK-finale bereikt door Engeland met maar liefst 3-0 van het veld te tikken.

Huilie-huilie voor zuurpruimen die vrouwenvoetbal minachten, een volksfeest voor hen die dat niet doen.

Een uitverkochte (30.204) Grolsch Veste in Enschede zag topspits Vivianne Miedema, die in de vorige wedstrijd tegen Zweden pas haar eerste doelpunt ooit op een eindronde ooit maakte, in de 22e minuut diagonaal de 1-0 tegen de touwen koppen.

Na een uur verdubbelde hottie Daniëlle van de Donk de score door een lachwekkende fout van Brits recordinternational Fara Williams, die de bal terug probeerde te koppen, maar de razendsnelle Van de Donk daarbij compleet over het hoofd zag.

Ook de genadeslag was te wijten aan Brits geblunder. Een, als voorzet bedoelde, bal van Lieke Martens plofte via een Brits been achter doelvrouw Siobhan Chamberlain, waarna de finaleplaats een feit was.

Tegenstander in de finale op 6 augustus (wederom in de Grolsch Veste) is Denemarken. Die moeten we kunnen pakken, verwachten wij zo. In de groepsfase wonnen we daar immers al met 1-0 van.

Oh ja, voordat we het vergeten: PSV werd Europees uitgeschakeld door NK Osijek. De Eindhovenaren konden ook in Kroatië geen potten breken en gingen met 1-0 ten onder. Feest was er wel in Poznan, waar het sterk spelende FC Utrecht zich ten koste van het lokale Lech verzekerde van de play-offs van de Europa League.

Alle artikelen geladen. Overzicht →