Oranjeleeuwinnen SLOPEN óók Zweden
Sport

Oranjeleeuwinnen SLOPEN óók Zweden.

Vanaf nu is dat dus afgelopen hè, stoer tegen uw vrienden vertellen dat vrouwenvoetbal totaal niet leeft onder de Nederlandse voetballiefhebbers. De uitstekend presterende oranjevrouwen hebben de halve finale van EK in eigen land bereikt. Zweden werd in de kwartfinale in Doetinchem met 2-0 verslagen.

Afgaande op de kijkcijfers bij de voorgaande EK-duels van de Nedervrouwen, hebben vanavond (even wachten op de officiële cijfers) vermoedelijk weer zo'n 2,5 miljoen huishoudens afgestemd.

Met deze overwinning is dus, in een week tijd, heel Scandinavië van de vrouwenvoetbalkaart geveegd. In de groepsfase werden de teams van Denemarken en Noorwegen immers al vakkundig gedemonteerd.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt uit een vrije trap. Lieke Martens schoof de bal aan de rechterkant van de muur beheerst langs de verbouwereerde Zweedse keepster. De tweede en bevrijdende goal werd gemaakt door Vivianne Miedema, die nog nooit eerder doel had weten te treffen op een eindtoernooi.

In de halve finale (3 augustus) neemt Nederland het in Enschede op tegen de winnaar van de clash tussen Engeland en Frankrijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →