Orbán en Hongarije zijn top; rondje op terras goedkoopste van Europa

Orbán en Hongarije zijn top; rondje op terras goedkoopste van Europa 

22 augustus 2023 - 15:44

OPINIE. Wie wel op het terras wil zitten maar geen godsvermogen wil uitgeven, moet niet naar Amsterdam, niet naar Oslo, niet naar Lissabon, niet naar Kopenhagen, maar naar… Boedapest! De hoofdstad van Hongarije. Het land van Orbán ligt vanwege schending van homorechten en dictatoriale repressie al tijden onder vuur, maar het Europees Terrasonderzoek 2023 werpt een heel andere blik op het land.

Een rondje op het terras kost daar 23,72 euro terwijl men in bijvoorbeeld Amsterdam bijna 46 euro kwijt is en in Oslo zelfs bijna 70 euro. En in Amsterdam krijg je daar dan gratis al die linkse en havermelk drinkende bakfietsmoeders bij, met hun yogamat en kinderen die Sam en Lente heten. Om naar maar te zwijgen van alle zogenaamde hippe lhbtiq-vogels die in Amsterdam de hele dag met een bekakte EERRRRRRR praten terwijl ze op een schimmel-kamer wonen van acht vierkante meter voor 950 euro. Exclusief.

Daar heb je in het mooie Hongarije geen last van. Sterker nog, als we alle artikelen van Wierd Duk in De Telegraaf mogen geloven is er in heel Hongarije geen sprake van woke-gezeur. De man met haar op zijn kin heeft samen met dochter Zita een weekje vakantie gevierd in het land van Orbán en sprak ondertussen wat Nederlanders die na corona een tikkie zijn doorgedraaid en naar Hongarije zijn verhuisd. Hij liet ze kritiekloos leeglopen en de conclusie van alle naar Orbán-land gevluchte figuren was eensgezind. Voor ras-conservatieven en in complottheorieën gelovende mensen is Hongarije een waar paradijs. En weinig moslims ook. Echt top.

Waar Wierd echter geen aandacht aan schonk, waren de lage prijzen op de Hongaarse terrassen. Slordig Wierd! Hoe Orbán het heeft geflikt, geen idee, maar het is dus stukken goedkoper dan in alle West-Europese landen. Daar heb je dan misschien wel weer meer vrijheden en minder overheidsdoctrine in het onderwijs, maar kan je daar pils van kopen? Merk je er op het terras iets van als homo's onderdrukt worden? Dat minderheden worden verketterd? Dat Poetin de beste vriend van Orbán is? Smaakt je pilsje daardoor minder? Heel misschien de eerste, maar na twee of drie pils ziet ook in Hongarije de wereld er waarschijnlijk heel anders uit.

Zijn al die wappies in Hongarije toch zo gek nog niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.