Coöperatie Laatste Wil geeft u graag laatste zetje 

15 februari 2018 - 10:01

U wilt waardig uit het leven stappen zonder bemoeienissen van artsen? Die mogelijkheid is nabij. Coöperatie Laatste Wil gaat door met het verkrijgen van dodelijk poeder, uit 'veiligheidsoverwegingen' ook wel bekend als Middel X.

De sterf-strijd gaat ondanks felle kritiek vanuit politiek Den Haag en meerdere experts dus vrolijk door. Er zijn ook een hoop geïnteresseerden die zo'n middeltje wel zien zitten, getuige de spectaculaire stijging van het aantal aanmeldingen bij Laatste Wil. In de afgelopen vijf maanden verzesvoudigde het aantal inschrijvingen, van 3.500 naar ruim 20.000.

Om twee gram (benodigde dosis) van het middel in handen te krijgen moet u wel enige moeite doen, zo stelt voorzitter Jos van Wijk uit Apeldoorn. "Iedere besteller moet deelnemen aan een door en voor leden in het leven geroepen inkoopgroep. In die groep zit één inkoper: de enige die Middel X koopt, de besteladressen heeft en weet om welk poeder het gaat. Leden die het goedje willen hebben, moeten ook een kluis aanschaffen."

Aanschaf-instructies

Voor slechts 180 euro en zes maanden wachten kunt u een einde maken aan een ondraaglijk leven. In de prijs zit inbegrepen een kluis, middel X en een bijdrage voor de juridische zaak die er na uw overlijden naar verwachting gaat plaatsvinden. De aanschaf van een kluis (Laatste Wil maakt hier geen winst op, te verkrijgen tegen inkoopprijs) is dus verplicht. Geen kluis? Dan moet u doorgaan met leven.

Maar hoe werkt de substantie? Om de proef op de som te nemen heeft voorzitter van Wijk een druppel tot zich genomen. Naar eigen zeggen merkte hij meteen effecten, zoals draaierigheid en misselijkheid. Leden moeten een dag voordat ze het poeder gaan gebruiken daarom beginnen met antibraakmiddelen, zo luidt het advies. En korter voor inname moeten ze ook een pijnstiller tegen de hoofdpijn nemen.

Bijwerkingen

Ondanks dat men het heeft over 'waardig' sterven, kent het middel volgens de Zwolse toxicoloog ​Guillaume​ Counottede wel enkele bijwerkingen: hoofdpijn, transpireren, flauwvallen, bloeddrukdaling, hartritmestoornis, braken, diarree, neus uitvloeiing, keelpijn en kortademigheid.

Van Wijk: "Je gaat er aan dood, logisch dat je dan hartritmestoornissen krijgt. Een paracetamol heeft ook talloze bijwerkingen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie