Orka's zijn het zat, verklaren de oorlog aan onze boten

Orka's zijn het zat, verklaren de oorlog aan onze boten 

23 juni 2023 - 14:12

Logisch, wij zouden er ook he-le-maal klaar mee zijn. Orka's lijken er tegenwoordig een gewoonte van te maken om zeilboten, catamarans, vissersboten en zelfs motorboten aan te vallen. Voor de kust van Spanje en Portugal zijn de afgelopen drie jaar talrijke incidenten met de grote zwart-witte dieren gemeld.

Reden voor De Telegraaf om weer zo'n '5 vragen over'-artikel te maken. In dit geval dus 5 vragen over hoe het komt dat orka's de oorlog hebben verklaard aan onze boten, waarvan wij de antwoorden speciaal voor u hebben samengevat.

Zo werd het eerste slachtoffer onder de boten in 2020 gemeld in de Straat van Gibraltar. Hebben orka's in principe geen t*ringhekel aan de mensch maar dus wel aan onze boten. Kan de plotselinge agressie te maken hebben met de traumatische ervaring van één orka, die vervolgens haar matties heeft verteld om elke boot die je ziet te slopen, maar zou het ook kunnen zijn dat de orka's gewoon willen spelen.

Miskende beesten, die orka's. O ja, boten kunnen zelf ook iets doen aan het feit dat ze aangevallen worden. Gewoon wat minder snel varen, dan raken de orka's verveeld. Ze hebben namelijk een concentratieboog van niks en dus laten ze de boot met rust.

Zo, weet u dat ook weer!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml