Agent beschuldigd van 'verkrachtingsschaal'
Buitenland

Agent beschuldigd van 'verkrachtingsschaal'.

De Amerikaanse oud-agente Alexandra Drake heeft een aanklacht ingediend tegen agent Michael Masella van de New Boston Police Department, waar Drake haar veldtraining deed. De man zou onder meer vrouwelijke bestuurders hebben beoordeeld op hun niveau van 'verkrachtbaarheid'.

Na het afhandelen van een aanhouding in het verkeer waarbij vrouwelijke bestuurders betrokken waren, zou Masella aan Drake vertellen "dat hij ze liever uit de auto zou halen en verkrachten dan een dagvaarding opstellen", citeert The Washington Post uit de aanklacht. De agent zou een 'verkrachtingsschaal' hebben opgesteld en bij Drake testen of een bestuurder 'verkrachtbaar' was.

Drake rept in de aanklacht ook over ongepaste opmerkingen die Masella naar haar toe maakte alsook over de negatieve manier waarop hij over twee vrouwelijke voorgangers van Drake sprak. De agente kreeg daardoor het gevoel dat een kleine fout haar al op "ernstig lastig gevallen worden, ontslag of zelfs verkrachting" zou komen te staan.

Grote duim

Volgens Drake zijn haar klachten over haar collega nooit onderzocht. Daarnaast noemt Drake, uiteindelijk ontslagen, de beschuldigingen die het politiedepartement haar ten laste legde "vals en lasterlijk". De advocaat van Masella zegt tegen de Concord Monitor er juist van overtuigd te zijn dat Drake de aantijgingen heeft verzonnen om haar ontslag te verklaren. Zijn cliënt ontkent alles met klem.

Alle artikelen geladen. Overzicht →