Oud-campagneleider Trump aangeklaagd voor samenzwering 

30 oktober 2017 - 16:40

De voormalige campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, heeft zich vandaag samen met zijn advocaat gemeld bij de FBI. Speciale aanklager Robert Mueller heeft hem aangeklaagd op verdenking van landverraad, witwassen, fraude, heimelijk werk voor een buitenlandse mogendheid en het geven van valse verklaringen.

Mueller is ingezet om onderzoek te doen naar mogelijke Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. De Speciaal aanklager liet eind juli al onaangekondigd een huiszoeking uitvoeren bij Manafort. Volgens Erik Mouthaan van RTL Nieuws gebeurde dat "op buitengewoon agressieve wijze, ze vielen 's-ochtends in alle vroegte binnen, kennelijk omdat ze bang waren dat hij bewijsmateriaal zou vernietigen."

De in totaal 12 punten waarop Manafort wordt aangeklaagd hebben overigens niets te maken met het onderzoek naar de Russische inmenging bij de afgelopen verkiezingen.

Zoals vaker doen de NOS en RTL Nieuws extra partijdig verslag van de onderzoeken.

RTL vermeldt bijvoorbeeld niet dat de huidige aanklachten tegen Manafort geen betrekking hebben op de vermeende Russische inmenging. De kop boven hun artikel ''Ex-campagneleider Trump opgepakt om Russische inmenging verkiezingen" is dan ook verre van accuraat. De NOS heeft inmiddels in haar artikel vermeld dat de aanklachten tegen Manafort niet samenhangen met de vermeende Russische inmenging tijdens de verkiezingscampagne.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie