Oud elan op kandidatenlijst VVD

Oud elan op kandidatenlijst VVD 

07 september 2023 - 10:15

Als u wilt dat er wat verandert in dit landje, dan lijkt het niet zo handig om tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op de VVD te stemmen (maar dat zullen we waarschijnlijk toch wel weer massaal gaan doen). De partij van Dilan Yeşilgöz kiest vooral voor bekende gezichten in de top tien van de concept-kandidatenlijst. Zo komt er nooit een frisse wind.

Wel heeft de VVD oog voor diversiteit, want in de top 10 staan maar liefst zeven vrouwen. Hartstikke leuk, maar verder... Op dit moment is de helft van de top tien kandidaat-Kamerleden momenteel bewindspersoon. Naast Yeşilgöz zelf (minister van Justitie) staat staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel op nummer vier, stikstofminister Christianne van der Wal staat op plaats vijf. En op acht staat Aukje de Vries, de staatssecretaris die over toeslagen gaat (oei).

En wie hebben we nog meer? Nou, wat dachten jullie van de tassendrager van Rutte oftewel huidige fractievoorzitter Sophie Hermans (plek twee)? Of nummer tien Mariëlle Paul, die Dennis Wiersma eerder dit jaar opvolgde als onderwijsminister? Kortom, dat schiet allemaal niet zo op. De lijst wordt later vandaag voorgelegd aan de leden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml