Oud-PSV'er jatte beker Turkse club na salarisonthouding
Sport

Oud-PSV'er jatte beker Turkse club na salarisonthouding.

Oud-PSV spits Género Zeefuik heeft bij de Turkse club Balikesirspor een beker uit de prijzenkast gejat omdat de club hem zijn salaris niet wilde betalen. 

Zeefuik, die momenteel op de betaalrol staat bij FC Emmen, moet naar eigen zeggen nog negen maanden salaris terugkrijgen van de Turkse club. De speler kwam er via PSV, Groningen en een Schots avontuur terecht nadat hij andere Schotse aanbiedingen had afgeslagen. 

"Destijds had ik vlak voor Kerst een gesprek met de president van de club daarover en hij zei: 'Volgende week krijg jij je geld. Beloofd!' Maar ik keek hem goed in zijn ogen en ik zag duidelijk dat dat niet zou gebeuren", vertelt Zeefuik aan de NOS. Daarop bedacht Zeefuik een plannetje. "Ik pakte een beker uit de prijzenkast en vertelde hem dat hij die pas terug zou krijgen als hij mijn salaris had betaald. Toen ik thuis kwam, was de politie bij mijn huis met een tolk van de club. De vertaler vroeg wat ik had gedaan. Ik vertelde hem van het gesprek met de president en moest mee naar het bureau om alles uit te leggen. Uiteindelijk begrepen ze mijn situatie en mocht ik gaan."

Alle artikelen geladen. Overzicht →