'Oude martelmethoden terug in Turkse gevangenissen'
Buitenland

'Oude martelmethoden terug in Turkse gevangenissen'.

De barbaarse martelmethoden van weleer zouden hun terugkeer hebben gemaakt in de Turkse gevangenis. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Association. 

De straffen zouden vrijwel direct na de Turkse faalcoup afgestoft en heringevoerd zijn, meldt Gülseren Yoleri, advocaat voor de organisatie. De martelingen zouden uit de koker van de Fethullahist Terror Organization (FETÖ) komen, weet Hürriyet Daily News.

"Dertig dagen gevangen zitten en verstoken worden van juridische hulp is al marteling op zich", zegt Yoleri. Gevangenissen zouden overvol zijn en gedetineerden krijgen ook geen medische hulp. "Gevangenen moeten om de beurt slapen vanwege ruimtegebrek", zegt Yoleri. "De straffen zijn zwaarder geworden en iedereen wordt bij het betreden en verlaten van hun cel gefouilleerd. Iedereen die weigert krijgt met geweld te maken". 

"De oude martelmethoden zijn terug", vertelt Yoleri op basis van bronnen in verschillende gevangenissen. Er zou zelfs gebruik worden gemaakt van elektrische hulpmiddelen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →