Ouderbijdrage van maximaal 50 euro = te behappen 

16 maart 2018 - 12:00

Ja, daar komt het woord 'vrijwillig' weer eens voorbij. De 'vrijwillige' wel betalen, anders sleuren we uw kind uit de bus ouderbijdrage zou volgens het Amsterdamse stadsbestuur niet hoger dan maximaal vijftig ekkies per jaar mogen zijn.

Het bestuur gaat hier nu bij alle scholen op aandringen. Het betreft een voorstel van de tomaatjes van de SP, die na onderzoek concludeerden dat de gemiddelde, komt ie weer, 'vrijwillige' bijdrage momenteel 112 euro is. Het voorstel kan rekenen op support van PvdA en GroenLinks en is dus aangenomen.

Maar hoe komt men op een bedrag van vijftig euro uit? Een proef in Zuidoost waarbij ouders de bijdrage van vijftig euro konden betalen met hun stadspas bleek een daverend succes. Iedereen kon het bedrag betalen. Nog fijner: ook met vijftig euro per kind konden scholen genoeg leuke dingen doen. Wat is er dan met 'teveel' betaalde ouderbijdragen gebeurd? Voor u een vraag, voor hen een weet.

Maar wat is een stadspas eigenlijk? Een stadspas kan worden aangevraagd door mensen met een krappe beurs, zeg maar armoedzaaiers (no offence). U komt in aanmerking voor een dergelijke pas wanneer u een laag inkomen heeft.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie