Ouderenpartij 020: Geen ambassadeur uit 010
Binnenland

Ouderenpartij 020: Geen ambassadeur uit 010.

Partijvoorzitter Wil van Soest van de Amsterdamse Partij van de Ouderen wil zich niet laten vertegenwoordigen door oer-Rotterdammer John de Wolf.

Dat is te lezen in een ingediende motie die Van Soest heeft ingediend bij het college. Minister Asscher
stelde de Wolf onlangs voor een jaar aan als ouderenambassadeur. Dat de Wolf tijdens zijn voetballoopbaan uitkwam voor het Rotterdamse Feyenoord, is de Amsterdammers blijkbaar een doorn in het oog. Van Soest schrijft letterlijk: "Wij Amsterdammers laten ons liever niet vertegenwoordigen door een oud-verdediger van Feyenoord."

Het college slaat terug met een reactie die door de Amsterdammers onmogelijk voor onwaar kan worden aangezien. Zij stellen namelijk dat de grootste voetballer die Amsterdam ooit heeft voortgebracht ook bij Feyenoord heeft gespeeld, zo weet het AD.

Niet serieus nemen

Richard de Mos, woordvoerder van de Partij van de Ouderen, zegt: "Dat over Feyenoord moet niet al te serieus genomen worden. De partij pleit voor een ambassadeur die dicht bij Amsterdammers staat. John de Wolf is een prima kerel, maar we willen liever een lokale ouderenambassadeur."

En jawel, zie hier de ingediende motie:

Alle artikelen geladen. Overzicht →