Ouders beschuldigd van heroïneinjecties kinderen
Buitenland

Ouders beschuldigd van heroïneinjecties kinderen.

De Amerikanen Ashlee Hutt (24) en Mac Leroy McIver (25) hangt een gevangenisstraf van tientallen jaren boven het hoofd wegens mishandeling. De ouders zouden hun drie jonge kinderen met heroïne hebben geïnjecteerd.

Wegens vermeende mishandeling startte de Amerikaanse kinderbescherming vorig jaar mei al een onderzoek bij het gezin in Tacoma (Washington), bericht CNN. In november dat jaar troffen medewerkers de 6-jarige zoon en zijn zusjes van 4 en 2 jaar oud aan tussen foto's van mensen die heroïne gebruikten, gebruikte naalden, folie met heroïne en rattenstront. Genoeg redenen voor de kinderbescherming om de kinderen uit huis te halen vanwege "mishandeling en verwaarlozing".
'Geluksmedicijn'
Medewerkers merkten op dat de armen van de kinderen vol littekens, snijwonden en blauwe plekken zaten. Het zoontje vertelde op oudjaarsdag aan een medewerker dat zijn ouders hem en zijn zusjes voor het slapengaan injecteerden met een mengsel van wit poeder en water, volgens het jongetje een 'feel good medicijn'. Na onderzoek werden bij de twee meisjes (sporen van) heroïne aangetroffen.
Het heeft maar liefst tien maanden gekost voor de ouders aangeklaagd werden, die momenteel in hechtenis zitten. Hutt en McIver geven hun heroïnegebruik toe, maar leggen de schuld bij anderen wat betreft het injecteren van hun kinderen. Hutt moet 20 december voor de rechter verschijnen, McIver op 16 februari 2017.
Alle artikelen geladen. Overzicht →