Ouders 13-jarige avondklokreller moeten 18K dokken

Ouders 13-jarige avondklokreller moeten 18K dokken 

21 april 2021 - 10:31

De ouders van een 13-jarige kindje, dat het stoer vond om tijdens de avondklokrellen op 24 januari een Jumbo in Eindhoven te plunderen, moeten de geleden schade vergoeden: een niet misselijk bedrag van 18.000 euro.

De jonge relschopper zelf moet ook boeten: het Openbaar Ministerie eiste een leerstraf van 35 uur en een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur en die heeft hij van de kinderrechter ook gekregen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Wat was er ook alweer aan de hand op die bewuste avond gebeurd? Het kabinet had de avondklok ingevoerd en het gevolg was woede onder met name de jeugd. Vervolgens zagen verschillende relschoppers dit als excuus om winkels van lokale ondernemers, die het toch al zo zwaar hebben, te slopen. Want dat schijnt normaal te zijn onder relschoppers.

Zo ook in Eindhoven. Een groep van honderd relschoppersĀ - waaronder de puber van 13 - trok naar het station waar enorme schade werd aangericht. Ruiten werden vernield, terrassen overhoop gegooid, een auto van ProRail werd in brand gestoken en de Jumbo in het stationsgebouw werd geplunderd. De jongen zelf heeft in elk geval met stenen gegooid en gratis geshopt in de supermarkt, zo blijkt uit het vonnis.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.