Ouders boos, want kids mogen alleen water op school
Binnenland

Ouders boos, want kids mogen alleen water op school.

Het is ook wat hé? Doen basisscholen alles om hun opvoedkundige taak te volbrengen door hun leerlingen een gezond leefpatroon aan te leren, is het wéér niet goed. Ouders zijn WOEST op een recent ingevoerde maatregel.

Kinderen op basisschool Don Sarto in Tilburg mogen vanaf dit schooljaar namelijk geen tussendoortjes meer meenemen en bovendien alleen nog maar water drinken op school (want dat is beter voor de tandjes en helpt tegen potentiële obesitas).

Dus alleen nog een boterham of fruit meenemen naar school. Géén repen chocola, géén liga's en vooral géén ongezonde frisdranken meer. Dat wordt bij binnenkomst in beslag genomen, maar mag na afloop wel weer mee naar huis (met een keurig briefje met uitleg).

Vinden kids niet leuk maar het is voor hun eigen bestwil. De school wil op die manier de kinderen zo gezond mogelijk houden. Veel ouders zijn desondanks woedend, want wat gezond is bepalen ze verdomme zelf wel.

"Je kunt een kind niet verplichten om water te drinken, als die het niet lust. Wat nou als het dertig graden is. Moet hij dan maar uitdrogen?", zo verwoordt een van de ouders de woede. "Water is voor honden!"

Prima, gooi er dan nog maar een cola, stroopwafel en een mars in, maar niet over tien jaar klagen dat je kind te dik is a.u.b. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →