Ouders eisen 700.000 euro van Utrechtse school
Binnenland

Ouders eisen 700.000 euro van Utrechtse school.

Zo dan, dient een gezin even een tonnenclaim van 700.000 euro in bij de Utrechtse Dominicusschool. Aanleiding is een valse beschuldiging die het onderwijsinstituut zou hebben rondbazuind, omdat de schoolleiding de ouders 'te kritisch' vond.

De ouders haalden hun dochter in 2014 van school af. Om de ouders dwars te zitten, zinde de school op wraak: er werd een melding gedaan bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Het AMK deed vervolgens diepgaand onderzoek en concludeerde dat de beschuldiging nergens op gebaseerd is.

Het bleef niet bij de melding bij het AMK, ook scholen in de buurt werden door de Dominicusschool op de hoogte gebracht met beschuldingen die vals bleken.

De ouders van het meisje stellen dat hun familie hierdoor immense psychosomatische schade heeft opgelopen en willen 700.000 euro van de school. 

Bestuursvoorzitter Jan van der Klis van de overkoepelende onderwijsstichting KSU (Katholieke Scholenstichting Utrecht) bevestigt dat er een claim ligt. "Wij betreuren het dat de betreffende ouders zich benadeeld voelen door onze school. Wij nemen deze klacht serieus en hebben de zaak in behandeling. Aangezien de klacht in handen is van onze jurist, kunnen wij niet op de inhoud ingaan", aldus Van der Klis.

Alle artikelen geladen. Overzicht →