Ouders slachtoffers Dutroux woedend op advocaat Dayez
Buitenland

Ouders slachtoffers Dutroux woedend op advocaat Dayez.

Het plan van kindermoordenaar Marc Dutroux en zijn advocaat Bruno Dayez om op korte termijn een brief te versturen waarin het Belgische monster verplicht berouw toont voor het vermoorden van Julie, Melissa, An en Eefje is op voorhand woedend ontvangen door Gino Russo, de vader van de vermoorde Melissa.

Die woede richt zich vooral op advocaat Bruno Dayez. De raadsman is van mening dat het niet zoveel zin heeft "dat Dutroux en de nabestaanden zich als hond en kat tegenover elkaar gedragen.". Ook vindt hij het "niet menswaardig" om de moordenaar "te laten wegrotten in de vergetelheid".

Moet u nagaan. Een advocaat die het vermoorden van kinderen vergelijkt met een ruzie tussen een hond en een kat. Sprakeloos zijn we.

Dat die 'excuusbrief' dus is opgesteld dient maar één doel: een poging tot vrijlating van zijn cliënt bewerkstelligen. Vader Russo heeft besloten een klachtenbrief te schrijven aan het hoofd van de Brusselse afdeling van de Orde van Advocaten.

Advocaat doet aan pestgedrag

Carine Russo, moeder van Melissa, heeft er het volgende over te zeggen: "Ik ben de wanhoop nabij. We proberen, na zoveel jaar, een normaal leven te leiden. Bruno Dayez vindt er altijd wel iets op om ons opnieuw in ons leed te duwen. Ik noem het pestgedrag. Wij, de slachtoffers of de ouders van de slachtoffers, worden gebruikt om vooruitgang te boeken in zijn dossier."

De vader van Julie, Jean-Denis Lejeune, schrijft op Facebook dat hij niet kan begrijpen dat niemand Dayez tot rede kan brengen. Hij sluit zijn bericht af met: "Maar ik kan je garanderen, lieverd, dat wanneer Marc Dutroux vrijkomt, ik me alvast in de buurt zal bevinden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →