Ouders weten het beter, nemen vaker juridische stappen tegen scholen

Ouders weten het beter, nemen vaker juridische stappen tegen scholen 

04 februari 2022 - 11:11

Wij Nederlanders zijn nou eenmaal een eigenwijs volkje. Dat uit zich op verschillende manieren en één daarvan is het onderwijs. Volwassen ouders weten het dusdanig vaak beter dan het vakoordeel van de leraar of regels van de overheid, dat ze heel kinderachtig vaker (vooral sinds corona) juridische stappen tegen de scholen zetten.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het aloude hetismijnkindendusishetsuperslim,julliegeveneentelaagschooladvies-gezeur, maar sinds corona ook om conflicten over negatief testen voor een schoolreisje of het gebruik van mondkapjes in de klas, meldt RTL Nieuws. Neem daar moeder Nicole. Nicole was het niet eens met het mondkapjesbeleid en startte met enkele andere gelijkgezinde moeders een rechtszaak tegen de Staat. Die verloor ze natuurlijk: "We waren 30.000 euro aan advocaatkosten kwijt."

Tja, maar er zijn meer eigenwijzen in ons kleine kikkerlandje. Rechtsbijstandsverzekeraars ARAG en Achmea hebben zelfs speciale afdelingen opgericht waar eigenwijze ouders (alleen zij met een rechtsbijstandsverzekering uiteraard, voor niks gaat de zon op) kunnen aankloppen als zij het beter menen te weten dan de school. Zij zien ook dat het aantal ouders dat een conflict heeft met hun school flink stijgt. Bij ARAG zelfs gemiddeld vijf per week.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml