Oudjes mogen geen zetel meer jatten van Henk Krol
Binnenland

Oudjes mogen geen zetel meer jatten van Henk Krol.

Het politieke nieuws vliegt ons deze dagen om de oren. Iedereen komt met kieslijstjes en verkiezingsprogramma's. Het nieuwste kieslijstje is vandaag van 50Plus.

Het is een opmerkelijk lijstje en de lijst met namen blijft ook altijd gekoppeld aan 50Plus. De partij die is ontstaan uit een zetelroof staat het niet meer toe een zetel te roven, mocht iemand helemaal klaar zijn met de ouderenpartij. In het verleden jatte Norbert Klein een stoel van de bejaarden.

Er staan een aantal opmerkelijke mensen op de kieslijst van nummer één Henk Krol, meldt het AD. Op plaats twee staat Leonie Sazias, bekend van vroeger van tv. Ook staat er de 42-jarige Simon Geleijnse op de lijst van 50Plus, hij werkt al vier jaar voor de ouderenpartij. Je bent dus duidelijk zo oud als je je voelt en dat zijn partij geen rekening met hem houdt deert hem duidelijk niet.

Daarnaast zijn het vooral 60+'ers op de lijst van 50Plus. Onder hen voormalig Telegraaf-journalist Emile Bode. Wel nog net onder de zestig is Corrie van Brenk, zij staat op plek vier en is vakbondsbestuurder van FNV Zorg & Welzijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →