Oudste orang-oetang Apenheul is niet meer
Binnenland

Oudste orang-oetang Apenheul is niet meer.

Een droevige gebeurtenis vandaag in de Apenheul. Radja, de oudste orang-oetanvrouw van het park, heeft haar laatste adem uitgeblazen. De 53-jarige Radja is, nadat haar gezondheid in de afgelopen weken erg achteruit was gegaan, overleden aan hartfalen.

In 1999 kwam Radja samen met zes anderen, waaronder haar dochter Katja en haar man Karl, naar de Apenheul. In 2002 kregen Radja en Karl zoon Willie en in 2006 werd de familie verblijdt met dochter Merah. Omdat Radja zo goedhartig was, besloot zij om ook nog een andere orang-oetan onder haar hoede te nemen.

Stiller

Nadat manlief Karl op 51-jarige leeftijd overleed, had Radja geen interesse meer in een nieuwe partner, zo weet de NOS. Afgelopen jaar verloor zij haar 9-jarige dochter Merah bij een noodlottig ongeluk. Merah raakte te water doordat ze tussen twee eilanden belandde en daarop verdronk. Deze schok kwam Radja vermoedelijk niet meer te boven. Het apenpark meldt dat Radja veel stiller werd dan normaal. Langs deze weg wensen wij de verzorgers van de Apenheul veel sterkte.

Alle artikelen geladen. Overzicht →