Ouwe gek Blatter: 'Keuze Qatar voor WK was verkeerd'

Ouwe gek Blatter: 'Keuze Qatar voor WK was verkeerd' 

08 november 2022 - 10:57

Zou hij soms zijn laatste envelopje met oliedollars niet hebben ontvangen? Sepp Blatter (voormalig FIFA-voorzitter) zegt nu 'spijt' te hebben van de keuze voor Qatar voor het WK voetbal van dit jaar. Niet eens omdat de sjeiks daar de mensenrechten zo respecteren, en ook niet omdat de Qatarese WK-ambassadeur en oud-voetballer Khalid Salman homoseksualiteit heeft beschreven als "geestelijke schade", maar omdat dat besluit "een vergissing" was gezien "de geringe omvang" van het land.

Dat zegt hij in een interview dat gepubliceerd is door de Zwitserse mediagroep Tamedia. "Het voetbal en het WK zijn hiervoor te groot", aldus Blatter. "Het ging om een foute keuze en ik droeg daar toen de verantwoordelijkheid voor als voorzitter van de FIFA."

Aanvankelijk wilde het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond het WK van 2018 toekennen aan Rusland en dat van 2022 aan de Verenigde Staten, zegt Blatter. "Dat zou een gebaar van vrede geweest zijn als die twee politieke tegenstanders het WK na elkaar georganiseerd zouden hebben", aldus de 86-jarige Zwitser, die zelf in 2015 onder druk opstapte en vervolgens een jarenlange schorsing door de FIFA kreeg opgelegd wegens het overtreden van tal van ethische regels.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml