'OV-personeel = niet klantvriendelijk'
Binnenland

'OV-personeel = niet klantvriendelijk'.

Laten we vooropstellen dat ook wij geen lol zouden hebben in het bijvoorbeeld zaadloos controleren van vervoersbewijzen, waarbij je ook nog eens de kans loopt in elkaar getrapt te worden.

Waardeloos. Niemand verklaart als klein kind te dromen van een baan als kaartjesknipper, tegenwoordig pasjevoordescannerhouder. Dat deze beroepsuitoefenaars dan ook dagelijks met hun ziel onder hun arm naar het werk gaan snappen wij volledig.

Dat reizigers, vaak gefrustreerd door, de belachelijk dure prijzen, de zoveelste vertraagde, bomvolle of geheel uitgevallen trein ook niet al te vrolijk aan hun reis beginnen, zorgt dus vaak voor botsingen tussen twee ontevreden partijen.

Nu hebben wij geleerd dat wanneer u ergens werkt, u vooral moet doen alsof u heel erg veel geeft om uw klanten , ook al vindt u hen domme idioten. Daardoor heeft u immers werk. Zij betalen uw schrale salaris.

Nu lijkt juist dat steeds minder goed te lukken bij het OV-personeel. Reizigers dienen massaal klachten in over onbeschoft gedrag van het personeel in trein, bus en metro. Tussen april en juli van dit jaar kwamen er bij het OV loket 893 klachten binnen, een stijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.

En dat kan natuurlijk niet. Uit eigen ervaring weten wij heel toevallig dat wanneer er een trein uitvalt, u van hot naar her wordt gestuurd. Vrijwel iedereen verschuilt zich achter het slappe excuus dat zij "helaas" niets weten, en "toevallig" ook niets mogen bepalen. Als u daar vervolgens enigzins geirriteerd wat van zegt, dan krijgt u vaak de wind van voren.

Uiteraard geldt dat niet voor alle werknemers. Eerlijk gezegd is er voldoende personeel dat zich wel degelijk bekommert om u en alles in het werk stelt om u passende hulp te bieden.

Hoe dan ook, het moet allemaal een stuk klantvriendelijker. Het is eigenlijk best treurig dat volwassen werknemers nog moet worden uitgelegd dat zij "in het belang van de reiziger" moeten denken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →