'Overheid betaalt voor stelende asielzoekers'
Binnenland

'Overheid betaalt voor stelende asielzoekers'.

Winkeliers in Ter Apel die claimen jaarlijks voor tienduizenden euro's bestolen te worden door lieve en hulpeloze asielzoekers, kunnen als het even meezit rekenen op een financiƫle bijdrage van de overheid. Daarover voeren het COA, het ministerie van justitie en de gemeente Westerwolde koortsachtig overleg.

Het is blijkbaar de enige manier voor winkeliers om nog wat terug te zien van hun verloren omzet, de dieven in kwestie hebben vaak geen geld en dus kunnen zij ook niets betalen. Zodra zij bovendien uit het azc in Ter Apel vertrekken, worden ze nagenoeg ontraceerbaar.

Toch is het allerminst zeker dat de overheid de portemonnee trekt om stelende asielzoekers vrij baan te geven. Het is namelijk niet zo dat alleen Ter Apel geterroriseerd wordt door jattende vreemdelingen en dus bestaat de angst dat meer gemeenten een beroep willen doen op de overheid. Juridisiche aspecten kunnen dit eveneens bemoeilijken.

Trouwens, omdat het gewoon kan is ook gekeken naar de nationaliteit van de grootste groep stelende nieuwkomers. Marokkanen, Tunesiƫrs en Albanezen zijn helaas oververtegenwoordigd. Geheel toevallig allemaal nationaliteiten die om economische redenen naar ons land komen (en er meestal ook weer heel snel weggebonjourd worden).

Alle artikelen geladen. Overzicht →