Overheid denkt aan hele 'Oekraïne-dorpen', VluchtelingenWerk niet blij

Overheid denkt aan hele 'Oekraïne-dorpen', VluchtelingenWerk niet blij 

25 maart 2022 - 12:51

Door de oorlog in Oekraïne vluchten duizenden en duizenden richting ons landje (de afgelopen jaren waren er ook oorlogsvluchtelingen uit andere landen, alleen nu vindt Nederland het niet erg). Als die oorlog nog even aanhoudt komen daar nog eens duizenden en duizenden bij, en aangezien wij in Nederland nogal woningnood hebben, is daar eigenlijk helemaal geen plek voor.

De overheid overweegt daarom speciale 'dorpen' te bouwen voor Oekraïense vluchtelingen. Het is een idee waar over wordt nagedacht voor de komende tijd, want we moeten toch iets doen, maar VluchtelingenWerk is alvast niet bij: "Wij zien meer in een gemengde oplossing, dat je verschillende doelgroepen met elkaar huisvest. Dat je plekken bouwt waar ook andere vluchtelingen en Nederlanders kunnen wonen. Als je groepen afgezonderd opvangt, komt het de integratie niet ten goede."

Als de Oekraïners hier langer moeten blijven, is het belangrijk dat ze Nederlands leren, aldus VluchtelingenWerk. "Als je wil dat ze de taal leren en de kans krijgen om werk te zoeken, dan is het belangrijk dat ze op een centrale plek wonen die bereikbaar is, waar scholen, openbaar vervoer en voorzieningen zijn."

Overigens is het niet zeker dat de dorpen er daadwerkelijk komen en er zijn ook nog geen locaties voor in beeld. Er wordt alleen over nagedacht.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml