Overheid doet geen moer aan agressie in trein, NS boos

Overheid doet geen moer aan agressie in trein, NS boos 

30 juni 2023 - 12:31

Je zou toch zeggen dat NS-topman Wouter Koolmees moet weten dat er vanuit de politiek niet zo snel wat veranderd? Maar goed. Koolmees luidt in een brief aan de ministeries van Justitie en Veiligheid en Infrastructuur en Waterstaat de noodklok. Er moet vanuit de politiek dringend actie worden ondernomen om agressie tegen NS-personeel tegen te gaan.

De agressie rijst de pan uit. Afgelopen februari maakte de NS bekend dat het personeel in 2022 te maken kreeg met '965 incidenten' op stations, in winkels en in treinen, tegenover 744 in 2021. Niet normaal. De NS trok daarom in februari 2022 en februari 2023 al bij de ministeries aan de bel, er vonden ook wel veel overleggen plaats maar er veranderde geen f*ck.

Koolmees stelt dat de NS zelf "een veelheid aan maatregelen" treft om de sociale veiligheid te verbeteren. "Echter, we lopen hierbij tegen de grenzen aan van wat we kunnen en vooral mogen", schrijft hij. "Wij zien nu medewerkers uitvallen of hun baan opzeggen. Het personeel op de trein, perrons en stations geven aan dat hun werk gevaarlijker is geworden. Met regelmaat worden wapens bij reizigers aangetroffen". 

Dus: hoog tijd dat ze op het ministerie een beetje hun best doen. Wij vragen uw ministeries met klem snelheid te maken in de maatregelen waarover we met u in gesprek zijn", aldus de NS-topman.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml