'Overheid moet bepalen of uw open haard aan mag' 

13 maart 2018 - 11:00

Ja hoor, het land deugt nog niet genoeg en moet nog truttiger worden dan het al is. Als het aan het Platform Houtrook en Gezondheid ligt dan gaat de overheid voor u bepalen wanneer u gezellig met uw gezin de open haard aan kunt doen, want open haarden deugen eigenlijk niet.

Het platform - dat bestaat uit 23 partijen, waaronder enkele gemeenten, GGD's, het RIVM en het Longfonds - schrijft in een brief aan staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat dat de overheid ervoor moet zorgen dat minder mensen open haarden, inzethaarden en vrijstaande kachels gebruiken, meldt de NOS.

Want hoe gezellig het ook is om af en toe een lekker vuurtje te stoken, anderen kunnen daar hevige last van ondervinden. Voor omwonenden kunnen die haarden en kachels gezondheidsklachten, geurhinder en roetneerslag veroorzaken en daar houdt u geen rekening mee.

Hoe kan dit idee gecontroleerd ten uitvoer worden gebracht? Bijvoorbeeld door een stookalarm of -verbod in te stellen bij te weinig wind. En anders? Volgt er dan een boete? Het is nog niet duidelijk in hoeverre de minister hierin wil meegaan. Wij wachten ondertussen de volgende slachtoffergroepering af die gaat pleiten voor een verbod op de BBQ in de zomer.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie