Overvallers Barney eigenlijk op weg naar Suikerfeest 

01 oktober 2018 - 16:00

De drie overvallers Yassine el H., Yassir A. en Mike B. die op 16 juni de woning van darter Raymond van Barneveld wilden leegroven, hebben vandaag tegenover de rechtbank verklaard die avond eigenlijk heel andere plannen te hebben gehad.

Zo zou het tuig (twee van hen staan in de top 600 van Amsterdamse criminelen) naar eigen zeggen Club Magnum in Zoetermeer willen bezoeken om daar het Suikerfeest te vieren. Volgens de advocaat van A. waren de drie jongens "heel erg dronken" en namen ze de verkeerde afslag. Toen besloten ze maar op inbrekerspad te gaan.

Eenmaal in de woning troffen de verdachten vrouw Silvia van Barneveld, die moederziel alleen thuis was omdat Raymond in Engeland verbleef om te darten. De officier meldt dat de drie schreeuwden: "Waar is de kluis? Waar is het geld? Ik schiet je dood." Ook is het slachtoffer door het drietal krachtig vastgepakt, werd zij geslagen en aan haar haren getrokken. Ondanks haar blauwe plekken hoefde ze niet naar het ziekenhuis.

Heel vreemd trouwens, die blauwe plekken. De advocate van Yassine el H. zegt dat haar cliënt Silvia aan haar bovenarm heeft vastgepakt om haar slechts naar beneden te begeleiden. Natuurlijk.

De buit bestond overigens uit de ketting en oorbellen van Sylvia, meer sieraden, een portemonnee en een tas.

Dan is het nu tijd voor een welgemeend excuus. Dat kan niet uitblijven. Yassine el H. is de eerste. Hij zit er echt mee. "Iedere dag dat ik in de cel zit heb ik spijt." Het roverstrio wil ook graag in contact met Sylvia komen, maar die heeft geen behoefte aan een weerzien.

De rechter heeft besloten dat de drie in ieder geval vast blijven zitten tot 14 januari, wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie