Politie bezorgd: 'overvallers steeds jonger' 

11 januari 2018 - 14:36

Zoals u misschien wel weet is januari altijd de maand waarin lijsten met feitjes van het afgelopen jaar naar buiten worden gebracht. Ook bij de landelijke politie kunnen ze tellen en komen ze tot een schokkende conclusie: u gaat namelijk op steeds jongere leeftijd woningen en bedrijven overvallen. 

De politie maakt zich dan ook zorgen. Sommige pubertjes zijn niet ouder dan een jaar of twaalf. Dan kunt u zich toch afvragen waar het fout gaat in de opvoeding, als tieners al - in plaats van lekker buiten te spelen - op deze leeftijd geld willen jatten en in bezit zijn van een vuurwapen.

Tegelijkertijd is er ook goed nieuws te melden: in totaal werden er vorig jaar 1.103 overvallen gepleegd en dat zijn er dertig minder dan in 2016. In liefst de helft van de gevallen wordt er ook daadwerkelijk iemand opgepakt. Alhoewel verdachten soms weer moeten worden vrijgelaten omdat er 'geen bewijs' is.

"Het lijkt erop dat de professionele overvaller zich meer richt op andere vormen van criminaliteit, zoals plofkraken en drugshandel. Deze vormen van misdaad leveren meer op", probeert de landelijk overvalcoördinator van de Nationale Politie, Jos van der Stap de daling tegenover De Telegraaf te verklaren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie