'Overwerk voor marechaussee dankzij dronken, verward tuig'

'Overwerk voor marechaussee dankzij dronken, verward tuig' 

28 februari 2023 - 10:50

De marechaussee heeft het er maar druk mee op luchthaven Schiphol: steeds vaker moet er opgetreden worden tegen dronken, doorgesnoven en/of verwarde types. En dat heeft weer gevolgen voor u, de reiziger die gewoon zonder gezeik all-inclusive naar Egypte wil.

Afgelopen weekend nog bracht er een 'verwarde man' met kruisboog een bezoek aan de luchthaven. En dat is bepaald geen incident: in drie jaar tijd moest er tegen dronken, doorgesnoven, dan wel verwarde personen bijna 2000 keer opgetreden worden, terwijl dat daarvoor 'maar' 1200 keer was. 

Daarnaast duiken wapens en drugs vaker op, en regelmatig hebben medewerkers te maken met tieners die met grote messen door Schiphol Plaza lopen. Ook het aantal overlastgevers op vliegtuigen steeg naar 173 incidenten, meldt De Telegraaf.

De marechaussee heeft het met andere woorden veel drukker dat voorheen en daardoor zijn er minder medewerkers beschikbaar voor de paspoortcontrole, waar trouwens ook van alles misgaat. Zo heb je altijd wel van die mensen die te lui zijn om de juiste papieren aan te schaffen of te controleren of hun paspoort niet verlopen is.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml