Overzicht: Hier stemde Amerika gisteren óók over
Buitenland

Overzicht: Hier stemde Amerika gisteren óók over.

Hoewel het nieuws natuurlijk beheerst werd door de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waren er gisteren meer belangrijke zaken waarover de Amerikanen hun mening mochten uiten. Wij van PowNed hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Zo zijn in de staat Californië pornoacteurs niet verplicht een condoom te dragen. De AIDS Healthcare Foundation had een wetsvoorstel ingediend om het dragen van dit voorbehoedsmiddel bij opnames te verplichten. Nou, daar zijn de inwoners het niet mee eens. Hoewel 'pas' 90 procent van de stemmen zijn geteld, lijkt het tegenkamp te gaan winnen: de tussenstand is namelijk 46 - 54, meldt NU.nl.

Wiet

Nog een belangrijk wetsvoorstel dat behandeld werd in Californië: de legalisering van marihuana. Kiezers besloten dat het best is toegestaan om voor 'eigen gebruik' een blowtje te roken. Dit geldt overigens ook voor de inwoners van Massachusetts en Nevada. Terwijl in Florida marihuana voor medisch gebruik wordt toegestaan.

Minimumloon

Inwoners van Arizona, Colorado en Maine stemden ervoor om het minimumloon te verhogen naar 12 dollar per uur. Hiervoor werd ook in Washington gestemd, maar daar bedraagt het minimumloon 13,50 dollar per uur meldt ABC News.

Doodstraf en vuurwapens

Kiezers in Nebraska besloten om de doodstraf opnieuw in te voeren. In Oklahoma mag dit zelfs op "elk mogelijke manier" worden uitgevoerd. Tegelijkertijd werd in Washington en in Californië - ja, die stemden wat af gisteren - de bevoegdheid voor het dragen van vuurwapens aangescherpt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →