'Oxfam hield seksfeesten tijdens wederopbouw Haïti'
Buitenland

'Oxfam hield seksfeesten tijdens wederopbouw Haïti'.

Oxfam, bij menigeen bekend als humanitaire hulporganisatie die door middel van zielige reclamespotjes uw geld graag naar Afrika wil sluizen. Met een gedeelte van dat geld had de directie in 2010 een ander plan dan armoede bestrijden en puinzooi opbouwen.

Na de alles verwoestende aarbeving in Haïti, met ruim 300.000 dodelijke slachtoffers, was het naar de mening van de toenmalige directie een geschikt moment voor seksfeestjes met (minderjarige) prostituees.

De Britse krant The Times heeft dit schokkende schandaal onthuld. De directeur van Oxfam, de 68-jarige Belg Roland van Hauwermeiren, zou het grote brein achter de orgies zijn. In een door Oxfam gehuurd appartement werden prostituees uitgenodigd, waarvan sommigen minderjarig (14-16 jaar) waren.

 

Het ergste van dit alles is dat Oxfam hiervan op de hoogte was. De organisatie ontkent tegenover de krant stellig dat het geprobeerd heeft de zaak in de doofpot te stoppen. Sure. Dit kunnen we moeilijk geloven aangezien Oxfam geen waarde hechtte aan mogelijke juridische stappen. Iets wat elk weldenkend mens op zijn minst zou overwegen.

Maar ach: de directeur is samen met twee mede zondaars zelf opgestapt nadat de misstanden binnen de organisatie aan het licht kwamen. Vier anderen zijn ontslagen. Daarmee is de zaak dus ook afgedaan. Bovendien, ondanks meldingen van ontmoetingen met minderjarige prostituees is het niet bewezen dat het ook daadwerkelijk zo is. 

"Wij redden levens", maar ruïneren ze ook.

Alle artikelen geladen. Overzicht →