Oxfam Novib mond gesnoerd over seksrel op Haïti 

14 februari 2018 - 10:48

Oxfam Novib wist al sinds 2012 dondersgoed dat de Britse collega's tijdens de wederopbouw in Haïti zich vermaakten met prostituees. De Nederlandse tak van de internationale hulporganisatie Oxfam moest echter hierover zijn mond houden. 

Vijf jaar geleden kreeg Oxfam Novib het interne onderzoeksrapport naar de seksuele misdragingen van de Britten in handen om goed te kunnen uitzoeken of Nederlandse hulpgelden zijn misbruikt. Een geluk: dat bleek niet het geval te zijn, meldt het AD.

De informatie mocht niet met de buitenwereld gedeeld worden, want het was een 'Britse aangelegenheid'. Wel is het rapport in het diepste geheim overhandigd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rekenkamer. Die besloten blijkbaar ook dat het wel oké is om de zaak in de doofpot te stoppen.

"Achteraf gezien hadden de Britten met meer informatie moeten komen. Zeker nu we zien wat voor schade het ook voor ons kan veroorzaken", aldus directeur Farah Karimi van de organisatie die al die tijd wel gewoon aan u gevraagd heeft of u uw zuurverdiende centjes wilde doneren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie