Özcan Akyol: 'Geert Wilders is een Cry Baby'

Özcan Akyol: 'Geert Wilders is een Cry Baby' 

12 januari 2022 - 10:26

Dan toch even over VI Vandaag, het nieuwe programma waarin Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp naast over de actualiteiten ook af en toe over voetbal praten, wat aftrapte met meer dan een miljoen kijkers maar gisteren ternauwernood een plek in de top-15 van best bekeken uitzendingen wist te behalen, en wat afgelopen maandag begon met presentator Özcan Akyol als tafelgast.

Het ging onder andere over Geert Wilders en de PVV. Johan Derksen vindt die partij wel oké als de 'scherpe randjes' eraf zouden gaan, maar daar was Akyol het niet mee eens aangezien volgens hem Wilders het stemrecht van moslims wil afpakken. Nou, dat vond onze Geert een verdraaiing van zijn voorstel om 'mensen met een dubbele nationaliteit het stemrecht te ontnemen' en schakelde direct zijn advocaat Knoops in, die Akyol direct sommeerde tot rectificatie. 

De presentator himself reageerde gisteravond op Twitter: "Geert Wilders - mister freedom of speech - is beledigd omdat ik zei dat hij van moslims het stemrecht wil afpakken. Dat is een feitelijke interpretatie van dit standpunt. Marokkaanse moslims kúnnen geen afstand doen van die nationaliteit. Cry baby. Niks geen rectificatie, dus", aldus de duidelijke taal van Akyol.

En bij VI Vandaag? Daar snappen ze alle aandacht voor hun 'programmaatje' niet zo:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml