Pa Insiya dreigt Amber Alert voor het hekje te slepen 

12 januari 2018 - 14:35

Ja hoor, dat zou helemaal de wereld op zijn kop zijn. Shehzhad Hemani, die zijn eigen dochter Insiya zonder toestemming mee heeft genomen naar India, wil juridische stappen tegen Amber Alert zetten als de alarmdienst voor vermiste of ontvoerde kinderen niet gauw doet wat hij zegt. 

Amber Alert heeft drie brieven gekregen, waarin palief eist dat de foto van de driejarige peuter van de website wordt gehaald, het vermissingsbericht wordt ingetrokken en de liveblog over de ontvoering wordt verwijderd.

Jammer voor hem is alleen dat de rechtbank in Den Haag toch echt heeft geoordeeld dat het 'meenemen' van Insiya niet mocht. Amber Alert gaat dan ook geen gehoor geven aan de eisen "en dat zullen we ook nooit doen", aldus oprichter Frank Hoen.

Insiya werd in september 2016 gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer en vervolgens door haar vader meegenomen naar India. Sindsdien zit ze daar en doet haar moeder Nadia Rashid er alles aan om haar dochter terug te krijgen. 

Maar de Indiase overheid vertikt het nog steeds om de twee te herenigen. Ondanks dat Mark Rutte de Indiase premier Narendra Modi tijdens zijn laatste staatsbezoek aan ons land nog paaide met een fiets, zitten gesprekken nog steeds muurvast.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie