Pa verkrachtte jarenlang dochters: 5 jaar cel met tbs

Pa verkrachtte jarenlang dochters: 5 jaar cel met tbs 

18 juni 2021 - 14:28

Wat een nare mensen heb je toch op de wereld... Een man uit Hardinxveld heeft 5 jaar gevangenis en tbs gekregen omdat hij gedurende dertig jaar zijn eigen kids heeft misbruikt.

De 62-jarige man heeft vijf van zijn dochters verkracht en de rechter achtte ook nog eens ontucht met een zesde dochter en een kleinkind en de mishandeling van een zoon bewezen. Het misbruik van de eerste dochter vond plaats in een gastenverblijf in het ouderlijk huis en later bij haar in bed als palief 'verhaaltjes voorlas'. De andere vier dochters werden op soortgelijke wijze misbruikt: steeds als de ene dochter te oud werd, schakelde de man over op een jonger lid van het gezin. En dat dus gedurende 30 jaar lang.

De zaak kwam vorig jaar aan het rollen toen de oudste dochter haar verhaal deed bij een predikant van de plaatselijke kerk. Eerder had ook een van de zoons al eens bij zijn baas aan de bel getrokken dat hij zijn vader verdachtte van ontucht, waarop de werkgever de moeder inlichtte. Daar is verder nooit wat mee gedaan omdat de dochters het misbruik op dat moment niet durfden toe te geven.

Nu vraagt u zich natuurlijk af waarom de beste man - die 41 (!!!) kleinkinderen heeft 'maar' 5 jaar achter de tralies hoeft te verdwijnen? Nou, dit komt omdat de rechter het advies opvolgt van de psycholoog en psychiater dat "het gevaar op herhaling voldoende kan worden afgewend door een tbs met voorwaarden". Gevolg hiervan, zo lichtte de rechtbank toe, is dat er volgens de wet maximaal vijf jaar celstraf kan worden opgelegd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml