Pa vermoordt dochter, want te veel aandacht
Buitenland

Pa vermoordt dochter, want te veel aandacht.

In het Amerikaanse New York heeft de 25-jarige Ryan Lawrence zijn dochtertje Maddox van slechts 22 maanden oud doodgeslagen. Het slachtoffertje was net genezen van een zeldzame vorm van oogkanker en de vader was ziekelijk jaloers op alle aandacht die het meisje daarom kreeg van naasten.

De zieke geest voelde zich volgens People Magazine zó minderwaardig ten opzichte van zijn dochtertje, dat hij Maddox in februari dit jaar meenam naar Tinker Falls, in the middle of nowhere. Daar aangekomen nam de man een houten honkbalknuppel en sloeg de baby zó vaak op haar hoofd totdat ze niet meer ademde.

In brand steken

Nadat hij er zeker van was dat zijn dochter geen enkel stukje leven meer in zich had, probeerde hij het lijkje maar liefst drie uur lang in brand te steken. Het lichaampje wilde echter geen vlam vatten, dus verzwaarde hij het met stenen en dumpte hij zijn bloedeigen kind in de rivier. Politieduikers vonden het kinderlijkje enkele dagen later.

Bekentenis

De man heeft schuld bekend voor moord met voorbedachten rade. Er hangt hem een celstraf boven het hoofd van tenminste vijfentwinig jaar tot levenlang. Hieronder de bekentenis van de moordenaar:

Alle artikelen geladen. Overzicht →