Pa vindt ontvoerde zoon na acht jaar terug
Buitenland

Pa vindt ontvoerde zoon na acht jaar terug.

Nadat de Frans-Israëlische ex-partner van de Belgische Vincent Georis hun zoon Solal acht jaar geleden ontvoerde naar Israël, lijkt de man het kind na veel juridische omzwervingen komend weekend eindelijk weer in zijn armen te kunnen sluiten.

De man had in België, Frankrijk en Israël procedures aangespannen tegen zijn ex-vrouw. Ook nadat de vader rechtzaken won, bleef de vrouw maar weigeren om te vertellen waar zij hun zoon verstopt had. Toch bleef Vincent vechten voor zijn bloedeigen jong, zo weet het Nieuwsblad.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, sprong op de bres voor de vader en bleef herhaaldelijk aandringen bij zijn Israëlische gesprekspartners. Zelfs de eerste minister van België, Charles Michel, mengde zich in de strijd en sprak met de Israëlische president toen deze op de koffie kwam in België. Solal zou zich inmiddels bij de hermandad in Jeruzalem hebben gemeld om in contact te kunnen komen met zijn vader. Hiermee lijkt de zaak na jaren vechten dan eindelijk opgelost.

Alle artikelen geladen. Overzicht →