Paardenbeul over verwaarloosd paard: 'Hoezo honger?'

Paardenbeul over verwaarloosd paard: 'Hoezo honger?' 

18 juli 2023 - 14:10

Dan denk je je paard naar een paardenopvang te brengen met het idee dat je paard daar een goed leven heeft. In het Brabantse Dongen kun dat idee beter niet hebben. De eigenaar van de opvang denk dat hij goed voor de paarden zorgt en dat ze opknappen, terwijl andere mensen vinden dat de paarden verwaarloosd en uitgehongerd worden.

Huilend staat er een meisje naast de paardenbak naar haar oude paard te kijken. Ze bracht het paard in een gezonde staat naar de opvang. Een paar maanden later staat ze te kijken naar een uitgemergeld dier dat door weer en wind in kou heeft gestaan. Samen met haar moeder confronteert ze de eigenaar: “Het is dierenmishandeling”.

De eigenaar ziet het heel anders: “Hoezo honger? Hij is juist aan het opknappen”. Er moet een dierenarts komen om uitsluitsel over de gezondheid van het dier te geven. Moeder en dochter denken dat het arme paard niet meer te redden is en ingeslapen moet worden. Gelukkig is dat niet nodig. Maar de dierenarts lijkt het wel verstandig om het dier mee te nemen. Blijkt de situatie dus toch niet zo goed: “Hij moet naar een kliniek”. Het drama eindigt uiteindelijk in schreeuwende en ruziënde vrouwen die het niet eens worden over het welzijn van het onschuldige dier.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml