Update: Paay 'wilde dood' na verspreiden plasseksfilmpje 

28 mei 2018 - 15:40

Een nog steeds pisnijdige Patricia Paay staat vandaag voor de rechtbank in Amsterdam tegenover website GeenStijl en de man achter twitteraccount Eendevanger die het beruchte plasseksfilmpje openbaar zou hebben gemaakt.

Eis van de voormalige pornoster: 450.000 euro voor 'immateriële schade'. Oftewel, voor het feit dat niemand haar meer recht in de ogen aan kan kijken zonder de link te leggen naar het filmpje.

Toch wel een hoog bedrag, aangezien ze het toch echt zelf naar vrienden heet rondgestuurd (nadat ze eerst beweerde dat haar telefoon gehackt was). U zou ook kunnen zeggen dat zij er als media-persoonlijkheid bijna op voorhand vanuit kon gaan dat het filmpje zou uitlekken, maar goed.

Volgens haar advocaat gaat het ook om een "on-Nederlands hoog bedrag", maar dat is om duidelijk te maken "dat dit echt niet kan". Volgens het AD kan trouwens later vandaag de eis wel naar beneden worden bijgesteld.

Update 15.40 uur:

Inmiddels is de rechtszaak in volle gang. Om nogmaals even te benadrukken hoeveel pijn het filmpje Patricia Paay heeft gedaan, legt haar advocaat uit dat ze "dood wilde" nadat het filmpje online kwam: "Dat zegt genoeg over wat het plaatsen van het filmpje met haar heeft gedaan. Schade en schande beheersen haar leven tot op heden."

Vinden wij dan ook heel erg, voor Patricia. De geëiste schadevergoeding bedraagt nog steeds 450.000 euro, maar is niet - zoals eerder gemeld - alleen maar 'immaterieel'. Ze heeft volgens haar advocaat ook twee ton aan materiële schade geleden, onder meer door misgelopen inkomsten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie