Paay's plasseksrel: Paay plast het verst, krijgt 30K
Binnenland

Paay's plasseksrel: Paay plast het verst, krijgt 30K.

Patricia Paay heeft in de rechtszaak tegenover GeenStijl en Twitteraar Eendevanger over het door haar zelf verstuurde plasseksfilmpje aan het langste eind getrokken. De rechter in Amsterdam heeft bepaald dat de 69-jarige diva recht heeft op 30.000 euro aan immateriële schade

Paay wilde eigenlijk 450.000 euro aftroggelen van GeenStijl en Eendevanger. Dat besloeg om precies te zijn 2,5 ton voor geleden immateriële schade (zoals psychische problemen en schenden van haar privacy en goede naam, red.) en twee ton aan materiële schade: gemiste opdrachten waar ook haar dochter Christina last van zou hebben gehad.

Dat laatste is volgens de rechtbank niet bewezen. De advocaat van Paay, Johan Langelaar, is tevreden én teleurgesteld. "Ik had gehoopt op een wat hoger schadebedrag. We hadden natuurlijk heel hoog ingezet, maar ik had wel gerekend op zo'n zestig- of zeventigduizend euro."

Over wie de 30.000 euro aan Paay moet verstrekken, mogen GeenStijl en Eendevanger het samen eens worden. Beiden kunnen bijvoorbeeld besluiten allebei de helft te betalen. 

Paay kan nogmaals cashen

Nu deze 30K binnengeharkt zijn, kunnen Patricia Paay en co zich focussen op het volgende op te halen bedrag. De voormalige zangeres is namelijk ook verwikkeld in een sekspoppenzaak. Tegenstander is niemand minder dan koningshuislover Johan Vlemmix, die kort na de plasseksvideo een ideetje had sekspoppen van Paay te produceren. Paay vindt dat haar goede naam hiermee door het slijk is gehaald en eist 30.000.

Alle artikelen geladen. Overzicht →