Pakistan claimt 'grote' winst op Wilders
Buitenland

Pakistan claimt 'grote' winst op Wilders.

Die cartoonwedstrijd van Geert Wilders heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien, zo bleek de afgelopen tijd. Vooral in Pakistan, waar duizenden mensen vrijnamen van hun goedbetaalde baantjes en zelf in elkaar gezette Nederlandse vlaggen met daarop het hoofd van Geert Wilders in brand staken. Toppunt van civilisatie.

Naja, leef en laten leven zullen we maar zeggen. Al denkt niet iedereen daar zo over. Meerdere mensen raakten zó van het padje af bij de gedachte aan van een eventuele spotprent van de profeet Mohammed, dat Wilders naar eigen zeggen een groot aantal bedreigingen ontving die van dusdanige aard waren dat hij geen andere uitweg meer zag zijn evenement, in november op de planning, af te gelasten.

En wat nu? Pakistan blij, moslims blij, iedereen blij. Dat is ook wat waard, want stelt u zich voor dat er geen rekening wordt gehouden met hen. Dan gaat het fout. Dat heeft u eerder al kunnen zien bij het barbecuefeest van Pegida, dat ook afgelast moest worden nadat bleek dat voorman Edwin Wagensveld groot gevaar liep. 

Het jammere aan bovenstaande verhalen is dat moslims beide gebeurtenissen zien als een competitie tussen hen en de tegenpartij. Dat kunnen we opmaken uit het feit dat de Pakistaanse regering spreekt van een 'grote overwinning' voor hen en het Pakistaanse volk

Dan kun je als linkse partij nog zovaak krakelen over 'verbinden' en 'tolerantie', dat doet niets af aan het feit dat men verder tegenover elkaar staat dan ooit. Kortom: de 'strijd' kent enkel verliezers, in werkelijk alle opzichten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →