Palestijnen mogen niet klagen over Van der Staaij
Binnenland

Palestijnen mogen niet klagen over Van der Staaij.

SGP-leider Kees van der Staaij was in de herfstvakantie afgereisd naar een Israëlische nederzetting. Schande, vond de Palestijnse regeringspartij PLO, die besloot beklag te doen bij Kamervoorzitter Arib. Zij liet hen echter weten dat Nederlandse Kamerleden vrij zijn om plaatsen te bezoeken

De PLO stelde dat Van der Staaij, samen met 22 andere politici vanuit de hele wereld, de Westelijke Jordaanoever niet mochten bezoeken omdat Israël daarmee onterecht legitimiteit voor de bezetting zouden krijgen. 

De trip naar Israël werd gefinancierd door een politieke lobbygroep voor Joodse belangen, Israel Allies Foundation. Van der Staaij was naar de nederzetting afgereisd om heilige plaatsen te bezoeken in het bijzijn van enkele pro-Israëlische politici uit het buitenland. 

Volgens Trouw regeageerde Van der Staaij koeltjes als altijd: "De PLO denkt over de situatie in het Midden-Oosten duidelijk anders dan wij. De SGP heeft alle begrip voor de veiligheidspolitiek van Israël, en dat verandert niet door een brief van de PLO aan onze Kamervoorzitter en de minister van Buitenlandse Zaken."

Alle artikelen geladen. Overzicht →