PANIEK: Inflatie naar 12 procent, gelukkig kunt u weer 'goedkoop' tanken

PANIEK: Inflatie naar 12 procent, gelukkig kunt u weer 'goedkoop' tanken 

01 april 2022 - 11:07

Het leven dreigt echt onbetaalbaar te worden nu de inflatie door het dak schiet. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek liep de inflatie vorige maand op naar BIJNA TWAALF procent, nadat die in februari al hoog was met ruim 7 procent.

Hoog tijd om in paniek te raken dus. Of gewoon van de heren in het kabinet te eisen dat ze wat gaan doen om mensen met een smalle (en inmiddels ook gemiddelde) beurs te compenseren. Oppositiepartijen verdringen elkaar dan ook om Rutte tot beweging te brengen.

Zo zegt Henk Nijboer (PvdA) dat de oppositie genoeg ideeën voor compensatie heeft, maar heeft het kabinet alles naast zich neergelegd. "Van bevriezen huren tot hogere toeslagen, van betaalbaarder OV tot belastingvermindering energie en van energietoeslag voor grotere groep tot hoger wettelijk minimumloon."

Ook Tom van der Lee van GroenLinks wil een "veel steviger koopkrachtpakket" voor mensen met een smalle beurs. "Daarvoor is de aanpak van vermogensongelijkheid onontkoombaar!" Geert Wilders (PVV) wil dat Rutte snel naar de Kamer komt om het te hebben over "de torenhoge inflatie van inmiddels 12% en het gebrek aan voldoende lastenverlichting ter compensatie!" En Pepijn van Houwelingen (Forum voor Democratie) zegt zelfs dat de inflatie niets te maken heeft met de oorlog in Oekraïne. Hij noemt een Nederlands vertrek uit de Europese Unie de "enige oplossing".

Allemaal in de rij om te tanken!

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Tanken is wat minder duur geworden. Vanaf heden krijgt u aan de pomp liefst ZEVENTIEN CENT korting per liter benzine. Hop, allemaal de auto in en volgooien maar!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml