PANIEK! 'Nederland zit in een recessie'

PANIEK! 'Nederland zit in een recessie' 

16 augustus 2023 - 10:12

Het is tijd om massaal depressief te worden. Iedereen gaat failliet! Alles is al onbetaalbaar maar wordt nog veel onbetaalbaarder en voor u het weet kunt u de hypotheek niet meer ophoesten en staat u met de wekelijkse voedselbonnen in de rij voor de bakker: Nederland zit in een recessie! PANIEK!

De economie is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande drie maanden. En dat is de tweede keer op rij dat de economie krimpt en dus is er sprake van een recessie. De daling komt vooral omdat het maar niet wil vlotten met de export en omdat u, ja ú, minder spullen koopt. "Huishoudens kochten 1,6 procent minder dan in het eerste kwartaal", ja gek hè? En de horeca, daar wordt al helemaal geen geld verdiend.

Weet u trouwens waar ze wel geld verdienen? Bij de energiebedrijven! En zeker nu ze ook heffing gaan vragen op het gebruik van zonnepanelen. Maar goed, nu denkt u natuurlijk: andere landen om ons heen zullen dat ook wel hebben, want EU en zo, maar dat klopt niet: "Zo tekenden de economieën in België en Frankrijk nog plussen op. In Duitsland was sprake van stagnatie, waarbij het bbp niet steeg of daalde".

Overigens is er een lichtpuntje aan de horizon: de arbeidsmarkt is bijvoorbeeld nog erg krap, dus volgens een econoom van de Rabobank zal het wel meevallen met de stijging van de werkloosheid en/of veel verlies van inkomen. Maar ja, de Rabobank hè?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml