PANIEK: Politie vergeet terreuroefening te melden
Binnenland

PANIEK: Politie vergeet terreuroefening te melden.

Maar liefst 25 zwaarbewapende Belgische anti-terreureenheden hadden gisteren een oefening op het station van Bergen op Zoom. Iemand was alleen even vergeten de gemeente Bergen op Zoom daarvan op de hoogte te stellen. Oeps..

Huib Gelsdorf uit Krabbendijke kon het allemaal niet zo waarderen. ,"Het is toch bizar dat ze ons zo laten schrikken, nota bene een paar dagen na de aanslag in Londen’’, foeterde hij tegen het AD. "Er stapten zo’n 25 agenten met mitrailleurs uit. Een aantal liep meteen het station in, anderen bleven ervoor staan. Ze schreeuwden dat we geen foto’s mochten maken. Ik schrok flink en ben voor de zekerheid aan de overkant van de straat blijven staan.''

Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom was nogal verbolgen over de onaangekondigde anti-terreuractie en ook de NS was niet bepaald in haar nopjes. Niet iedereen was echter even onder de indruk. "Nee, ik heb niet gevraagd wat ze kwamen doen", aldus de uitbater van het stationsrestaurant. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) stak de hand in eigen boezem en gaat evalueren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →