'Paradepaardjes NL'se vloot kunnen nauwelijks vechten' 

16 november 2017 - 10:01

Goedemorgen! Wij van PowNed hebben een leuk klusje ontdekt voor Ank Bijleveld, de kersverse minister van Defensie. De vier luchtverdedigings- en commandofregatten (LCF's) van de Nederlandse vloot blijken namelijk te kampen met een waslijst aan technische mankementen, waardoor ze ons nauwelijks meer kunnen beschermen tegen de grote boze buitenwereld.

En dat is niet handig, want deze 'meest geavanceerde schepen van de Nederlandse marine' vormen het geraamte van de vloot tijdens een militaire actie ter water. Ook hebben ze een belangrijke taak om de overige marinebootjes te beschermen: luchtverdediging.  

De fregatten kampen met continue problemen op het gebied van voortstuwing, sensoren en wapens. Dat leidt zelfs tot snelheidsbeperkingen, waardoor de schepen in sommige gevallen met een slakkengangetje van maximaal 20 knopen moesten varen.

Belangrijke sensoren zoals APAR, cruciaal voor luchtverdediging, werken niet of nauwelijks en sommige schepen kunnen niet eens met een helikopter opereren door technische mankementen op het schip. Tja, dat krijgen we dus van dat continue bezuinigen op Defensie.

Tot overmaat van ramp leiden al die problemen ook nog eens tot gedemotiveerd personeel. Wat ergens wel logisch is als je steeds maar met troep dient te werken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ze liever werkend apparatuur hebben dan een salarisverhoging van 100 euro, schrijft de website marineschepen.nl op basis van gesprekken. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie