Paranoia

Paranoia 

29 november 2021 - 11:33

We zijn op het punt gekomen dat niemand het nog weet. De virologen weten het niet meer, de biostatistici weten het niet meer, de gebedsgenezers weten het niet meer, de koffiedikkijkers weten het niet meer, zij die alles weten weten het niet meer, en de politici weten het minst van allemaal. Je zal maar politicus zijn dezer dagen. Je hebt weliswaar macht, maar wat ben je daarmee? De politici zijn voetballers zonder bal, jimihendrixen zonder gitaar, en gordons zonder de neiging om naar je jongenskont te grabbelen. Alle windstreken lopen door elkaar, en wie denkt dat de oplossingen in het noorden liggen, wijst naar het zuidoosten.

Zou jij Rutte of De Jonge willen zijn? Ik niet. Ik zou trouwens hoe dan ook geen lid van de VVD of het CDA willen zijn. Ik ben een groene jongen. Ik pleit voor minder energieverbruik, meer windmolens, het planten van bomen, het eten van gras, en het niet meer scheren van vrouwenoksels. Als een wilde krijger wil ik door de woeste bossen dwalen, hier en daar een everzwijn doodslaan (want een mens moet eten), en mij zover mogelijk verwijderen van de producerende en consumerende maatschappij. Toch zou ik wel eens de woeste bossen verlaten, bijvoorbeeld om een boosterprik te halen. Want of je je aan de regels houdt die een samenleving in model houdt, of je houdt je er niet aan, om het even, maar zonder de boosterprik red je het niet.

De kwestie is dat niemand echt dood wil. Je mag een gepatenteerde gek zijn, een bossanovadanser, een werkloze arbeider in de zinkfabriek, een fan van Snelle en Dikke, een kantoorklerk met een klompvoet, een prostituée bij wie in 2003 in de binnenlanden van Afrika de clitoris is weggesneden, een producent van de tv-programma’s met Raven van Dorst, een gozer met één been die op een haar na de Paralympics gemist heeft (te traag op de honderd meter), een schrijver van een novelle over voetzolen en ellebogen, een opticien die zelf bijna blind is, een koekenbakker op de rand van het failliet, de make-upartieste van Patty Brard, een gevangene in de isolatiecel of een darmspecialist die kickt op de geur van faecaliën, welnu, wie je ook bent, je wil gezond blijven, je wil niet koud gepakt worden door het virus, je wil drie keer ingeënt zijn, behalve natuurlijk als je een antivaxxer bent, die er zeker van is dat het product waarmee men je wil inspuiten over onbepaalde tijd voor rare bijwerkingen zal zorgen, zoals het snuiten van groen snot, het overgeven van blauw bloed, het plassen van oranje urine, en het zorgen voor mentale problemen, waarbij je je inbeeldt dat je de schoenpoetser van Hitler bent, en op een dag glimmen de laarzen van Hitler niet genoeg en hij stuurt je naar Dachau, waaruit je kunt ontsnappen door weg te vliegen naar Zaandam op de rug van een arend met een gps-systeem in z’n bek.

Het is een beetje jammer dat de antivaxxers ongelijk hebben. Dat ze een stelletje complete debielen zijn. Dat de meerderheid van hen fascistische ideeën hebben, die alles wat recht is krom willen maken, die de zon ervan beschuldigen dat ze schijnt, en die van de aarde één groot, rond virus willen maken, waarop alle menselijk en dierlijk leven onmogelijk is geworden, maar geloof mij: de kakkerlakken zullen overleven, en ze zullen de antivaxxers, of althans degenen die in een doodzieke toestand zijn achtergebleven, bijeendrijven naar de rand van het ravijn, en ze zullen de antivaxxers in dat ravijn laten storten, en daarna, op een typisch kakkerlakkenmanier, zullen ze een feestje bouwen, en swingen bovenop de virtuele lijken van de miljarden die gecrepeerd zijn.

Dus wat Rutte, De Jonge, de andere politici, en de virologen en hun collega’s heden moeten doen: op een paranoïde manier op zoek gaan naar de kakkerlakkken en hen vragen om – asjeblief asjeblief – rustig te blijven, en braaf, en onzichtbaar. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.