Parijs: Afghaan steekt op zeven mensen in
Buitenland

Parijs: Afghaan steekt op zeven mensen in.

In de Franse hoofdstad Parijs heeft gisteren een bloedbad plaatsgevonden. Een man met de Afghaanse nationaliteit heeft, gewapend met een mes en ijzeren staaf, zeven mensen neergestoken. Of we kunnen spreken van een terroristische aanslag? De Franse politie zegt hier geen aanwijzingen voor te hebben...

De 'verwarde', laten we hem voorlopig dan maar als dusdanig kwalificeren, man begon zijn slachtpartij bij een bioscoop. Daar stak hij drie personen. Op een naastgelegen jeu-de-boules-terrein waren twee oudere mannen die de steekAfghaan wilden beletten meer slachtoffers te maken. Zij gooiden een bal in de richting van de man, die daarop vluchtte.

Onderweg naar nergens stak hij nog vier mensen neer. Een speciaal commandoteam heeft de man niet veel later kunnen doden aanhouden.

Alle zeven slachtoffers liggen in het ziekenhuis. Vier van hen zijn er ernstig aan toe. Nogmaals: Justitie in Frankrijk heeft geen flauw benul over het motief van de man en heeft geen aanwijzingen dat dit een terreurgeval betreft.

Hoe ongeloofwaardig klinkt dit op schaal van één tot tien?

Alle artikelen geladen. Overzicht →